zaterdag 9 januari 2010

Koud buiten........

                                        Nu het buiten steeds harder gaait waaien en de thermometer nu richting Noorse temperaturen zakt is het heerlijk vertoeven in het warme huisje. Boodschapjes zijn binnen en de fröbelhandjes maar weer eens uit de mouwen. Ik las ergens iets over cadeaulabels van vilt en ja dat moest ik gewoon even proberen: 


Klaartje Koe is het uiteindelijk geworden, leuk om te doen, met wat vilt dat ik nog had van mijn agenda en wat 'odds and ends' mijn eerste labeltje gemaakt dat leuk aan een pakje kan hangen. Mijn hoofd bubbelt nu gewoon met ideetjes, wat te denken van een mooie kleurrijke mobile voor boven het wiegje van het nieuwe nedernoortje? Zo kan ik nog wel even door gaan.

Het dekentje voor de nieuwe Noorwegenbaby vordert al aardig en ik moet zeggen dat het lekker warm is als je aan het haken bent en gewoon zelf onder het dekentje zit 'gesnuggled'. Ik hoef nu nog maar 4 kleurtjes en dan begint het afwerken....


Ik heb inmiddels al weer nieuwe inspriratieboeken bij de bibliotheek geleend en ben weg van de verschillende technieken en mogelijkheden. Grappig om te lezen op het blog van Karin dat zij ook juist datzelfde boek onder handen heeft op dit moment! Het boek waar ik het over heb is het boek van Jan Eaton met daarin 200 verschillende manieren om vierkantjes te haken ("200 crochet blocks "in het engels) Ik heb  uiteraard al weer een favoriet gevonden; nummer 35 die ik zelf maar 'bloemenvierkant' noem:


Het zal dus wel weer een crea weekendje worden denk ik zo!
Prettig en 'warm' weekend allemaal!
Ebi

4 opmerkingen:

 1. Meid wat een leuke cadeau-label van "klaartje koe", alhoewel het ook niet zou mistaan als broche of tassenhanger.
  Ik vind het ook zo leuk om dit soort dingen te maken.
  Nou geniet maar van de warmte binnen tijdens dit verschrikkelijk koude weekend, en laat je creativiteit de vrije loop, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hei søs!

  ja leuk weer allemaal enne die gedachte bubbel over een mobile vind ik helemaal goed!!!!
  geef maar lekker toe aan de creagolf!!
  Het dekentje is ook super.
  Beebje beweegt steeds meer, ja ga binnenkort buikenfoto maken.....
  luf joe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ebi, ik heb onder jou reaktie bij het knisperdoekje op mijn blog gereageerd op je vraag, je kan het daar lezen, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Evelyn!

  Ahhhhhh, wat een leuke koe! Wat is het toch leuk om op deze manier een cadeautje ECHT mooi te verpakken en te kunnen weggeven. Ik hou daar van. Het is net dat extraatje. Heel leuk!
  Je babydeken wordt ook zoooo mooi, heb je hem al af?
  Ik ben inmiddels al een paar vierkanten verder uit het boek "200 crochet blocks" en geloof het of niet, maar ik heb "jouw" vierkant ook gehaakt. Het werd in eerste instantie een frommelig stukje haakwerk, maar na het blocken verrees er een mooi strak en plat vierkant.
  Ik ga met een paar patronen uit het boek aan de slag voor een babydekentje. Dat gaat een leuk cadeau worden voor een nichtje, die in april haar 3e kindje verwacht.

  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het erg gezellig dat je een kijkje komt nemen in Ebi's Colorful World!
Welkom in de drukke, levendige en kleurrijke wereld van Ebi!!