vrijdag 26 februari 2010

Tijd voor een beetje kleur

Lekker zo'n dagje vrij, ik vindt dat altijd een beetje een kadootje zo'n dag bij het weekend aan kunnen plakken. In huize Ebi is het een gezellige boel, miniman heeft vakantie en ook manlief is overdag thuis.


Na een , overigens weinig subtiele, hint dat eigenlijk de kleur van het toilet wel aan een opfrisbeurt is, neemt man de kwasten en rollers ter hand. Zoals jullie vast wel zullen verwachten is het niet een standaard kleur waar mijn oog op viel...gelukkig is mijn man ook vaak overal voor in dus....TADAAAAA
                                                 na

Ik zeg mooi paars is niet lelijk!
Het is een leuk klein 'hokje'dat zich prima leent voor experimenten ( of Ebi's rare ideetjes kun je ook zeggen)
Ik ga het aankleden zodra de verf echt goed droog is,,,ook hier bubbelt het al weer voor in het hoofd.
Denk nu niet dat het overal in huis zo'n bonte boel is hoor....de huiskamer is juist heel basic met zwart en wit.

Ik moest ook nog het feit oplossen dat ik hier in huis altijd mijn pennen kwijtraak...als ik er een nodig heb kan ik er nooit eentje vinden! Met een aangeklede chocopastapot hoop ik dat ik nu altijd pennen bij de hand heb!
Helaas kan ik de kleuren niet goed op de foto krijgen, om je een idee te geven: de oranje is ongeveer fluoriserend!

Ik ga me straks met mijn haakwerkje en een koppie thee de snowboard afdaling van Nicolien bekijken...en zou Sven dan vanavond nog een poepie laten ruiken met de achtervolging?

Fijn weekend alvast!
Ebi

maandag 22 februari 2010

On my mind...

Hier heb ik niets aan toe te voegen..behalve een valse grijns..
Groetjes
Ebi

zondag 21 februari 2010

Weekend nabeschouwing

Het einde van het weekend is alweer in zicht, nog even nagenieten en dan gaan we morgen weer aan de slag!


En wat een leuk weekend had ik tot zover....

Op zaterdagavond mee met man en miniman naar het ijshockey, echt een ding van hun samen maar nu mocht mama wel een keer mee. Dankbaar als ik ben, greep ik die kans met beide handen aan en werd door miniman in figuurlijke zin bij de hand genomen door de wereld van deze supersnelle sport. Een genot om naast hem op de tribune te zitten en alles uit te laten leggen ( niet verteld dat ik in Amerika ook wel regelmatig naar dit soort wedstrijden ging en dus de regels kende..) Helaas verloor Heerenveen van Den Haag maar ik ben er van overtuigd dat dit niets te maken had met mijn aanwezigheid!

Zondag een lekkere lome start, een heerlijk uitgebreid ontbijt met warme broodjes en alles er op en er aan...
En dan jawel....haken aan mijn supergranny, wat een genot om een beetje opgekruld op de bank te zitten met een waterval aan kleurtjes over de benen!



Op de tafel wordt het nu wat lastig fotograferen dus aan het einde van de middag maar op de vloer....maar hier in huize Ebi wonen twee doerakken van huidieren en binnen een minuut zaten de beide heren op mijn haakproject!

Wat een schatjes he? Ik heb twee fans denk ik dan maar!
Hier de stand van de megagranny tot zover:


Prettige avond!
Ebi

vrijdag 19 februari 2010

Heppiedepeppie

Blij met:
-mijn nieuwe,  échte Ebi achtergrond
-een nieuwe Noorse blogger
-het weekend dat voor de deur staat
-de temperatuur die omhoog gaat
-mijn haakproject dat zo kleurig is!
- een oud ziekenhuisbureau dat naar Ebi's huis zal verhuizen
-milka chocolade met daim( fout maar oh zo lekker)
- mijn kopje dampende thee
-mijn goede voornemen.....( daarover later meer)
Kortom een happy camper!

Ik wens iedereen ook een heel blij weekend toe!

Ebi

woensdag 17 februari 2010

Neuzen op het net

Jeetje ik heb een blog en ik vind het ook nog leuk om bij te houden....nooit gedacht van mezelf. Het is niet zo dat ik het bestaan van bloggers niet kende, maar ik was nooit aan het kijken in dit hoekje van het wereld wijde web.

En jonge jonge wat is die wereld groot, gezellig, leerzaam en vermakelijk! Het begon allemaal met het lezen van een weblog van twee jonge moeders met een superleuke webshop, joeperdepoepske.nl. Zij verwezen op hun beurt weer naar Attic24 en zo is het gekomen.....Viavia  ontekte ik  de hele bloggende wereld en geniet van alle inkijkjes in het leven van bloggende mensen, de bloggerettes  zo noem ik ze graag. Uiteraard wilde ik dit ook gaan proberen en Ebi's Colorful World was een feit.

Zo komt het ook dat ik het eerste halfuurtje op mijn werk met een kopje koffie heerlijk 'verknoei' aan een rondje langs mijn favorieten. Ook in de verloren momenten heb ik het geluk om lekker op het internet te sneupen en zo nog meer inspirerende blogs te ontdekken.( Geluk met de baan en baas dus he?)
De lijst met mijn favorieten, mijn koffielijstje zeg maar, groeit per week en daarmee ook de inspiratie voor mijn eigen crea bubbles... Ik wil van alles gaan maken en proberen, van koken en bakken tot verven tot handwerken en nog veel meer! ( Of ik daar allemaal wel tijd voor heb is een heel andere kwestie)

Dus dit is mijn blogje voor vandaag....Dank aan alle bloggerettes die de wereld kleuren met gezelligheid! En weet je wat ik nu doe?Ik neem vandaag een tweede bakkie koffie voordat ik aan de slag ga.................

                                                                   Ebi

zaterdag 13 februari 2010

'Oude' liefde

Na het haken van allerlei andere projectjes en probeersels( met name het laatste) ben ik weer terug naar de granny square..een oude liefde zo voelt het bijna.

 Zo lang ben ik nog niet aan het haken, ik wilde het gaan proberen maar het lukte me niet, op naar mijn oma, ook samen kwamen we er even niet uit. ( eigenwijs en geen internet aan zetten) Ik reed weer naar huis en toen ik thuis aankwam hing oma al aan de lijn, ze had een boek gevonden waar alles in stond: "Het complete handwerken". Oma maakte echter vroeger dekentjes met een prachtige bloem bovenop de vierkantjes en dat patroon was niet te vinden ,vervolgens had oma een bijna slapeloze nacht had omdat ze het patroontje , , niet meer uit het hoofd wist.....'s ochtends belde ze me op omdat ze het patroon in haar kleine beetje slaap gedroomd had en nu weer wist hoe de bloemensquare te maken. Hilariteit alom dus!

Goed, terug naar het nieuw Ebi project:

Lekkere frisse voorjaarskleuren vind je ook niet?
Ik ben voorlopig nog wel even bezig....

Een hele fijne valentijnsdag gewenst!

Speciaal voor Roos en Karin:

Mijn voorkant met dreads

Ebi

zondag 7 februari 2010

Colors to the max

                           Als eerste kleurrijk feit: een nieuwe coupe voor Ebi, en nee niet er af maar er áán:
Na een uurtje of drie getrek aan het hoofd ben ik voorlopig weer klaar, dreads die zo gemakkelijk zijn, geen geföhn, gel en haarlak meer voor mij voorlopig! Verschillende kleuren paars,roze,rood en oranje samen met zwart, donkerblond en blond sieren nu mijn hoofd.

Toen bij daglicht mijn vaasje nog maar eens op de foto gezet:

De kleuren steken lekker af bij de zwart-witte vazen op het dressoir.

Miniman had een optreden met de drum en showfanfare, koud en guur zo in de mist hoor! Ebi's moederhart klopte van trots, wat een doorzetter is miniman, ondanks een griepje toch meedoen, klasse!

Eenmaal thuis was de drang naar chocolade niet meer te houden, ik heb heerlijke 'Ebi Crunch'gemaakt: chocolade met studentenhaver...mmmmmmm zaaaalig!


Met zo'n bos haar op het hoofd is er geen muts die meer past, dus een haaknaald 8 en dikke wol gepakt en op het gevoel een mega baret gehaakt


Toch vond ik het nog niet genoeg, het is immers bijna valentijnsdag en met wat restjes vilt en wol een hartjesslinger gemaakt


Tot zover mijn kleurrijke avonturen tot nu toe....ik ga eens even surfen op het internet om inspiratie op te doen!

Fijn weekend nog!
Ebi

donderdag 4 februari 2010

Karin's tip

Karin dank je wel voor de leuke tip..zelfs hier op mijn werk al even aan het frutselen
met Picnik....errug leuk en ik ga vanavond thuis ook maar 'picnikken'!
(Voor de nieuwsgierigen onder ons: kijk maar eens op het blog van karin: karinaandehaak)
Ebi

dinsdag 2 februari 2010

Leven na spagetti

Iedereen kent deze vorm van een snelle hap: fles pastasaus, gehakt, spagetti en klaar...en ook voor de glazen fles heb ik  vanaf vandaag een 'tweede leven'.
De inspiratie hiervoor komt uiteraard weer van Attic24 en AnnClaire Petit ,maar de meesten van jullie zullen dit er  ongetwijfeld in herkennen.
Met wat restjes is de onderkant al snel klaar

Het meerderen en minderen gaat een beetje uit de losse pols...

Het uiteindelijke resultaat:

De lichtkwaliteit is niet helemaal optimaal, maar dat krijg je met het overdag werken.. Ik zal morgen nog een poging doen met hopelijk wat beter daglicht

Nu eerst een bakkie thee zetten en dan me lekker nestelen op de bank voor 71 graden Noord.

Fijne avond!

Ebi



Welkom in de drukke, levendige en kleurrijke wereld van Ebi!!