maandag 28 december 2009

Op naar 2010!

Het is alweer voorbij, de kerstdagen kunnen in het memory hoekje van ons hart en ons hoofd. Hoewel het dit jaar eigenlijk drie 'zondagen' waren, was het zo voorbij. Het komt natuurlijk ook omdat ik tweede kerstdag moest werken maar dat weet je als je in een ziekenhuis werkt. ( nee ik ben geen verpleegkundige, daar ben ik niet lief genoeg voor ben ik bang)
We maken ons nu klaar om het oude jaar uit te luiden en 2010 te verwelkomen in huize Ebi.
Een nieuw jaar met nieuwe kansen, mogelijkheden en uitbreiding van de familie, Ebi wordt tante van een nieuw Nedernoortje, tjonge was het maar vast zo ver! ( Nou eigenlijk niet, want mijn ripple dekentje voor de babyhook is nog niet af..)
Je ziet het:  Ebi en Co hebben zin in het nieuwe jaar! Ik wens iedereen alvast een fantastisch en gezellig Oud en nieuw en een warm, kleurrijk,creatief en gezond 2010 toe!
Hieronder nog een paar sfeerbeelden vanuit Ebi's huis in kerstsfeer.


De boom van Miniman met daarin een speciale Kerstmantekening van onze grote neef uit Noorwegen, dat verdient een ere plaatsje in de kerstboom!

Een deel van de woonkamer....



Op de valreep vond ik deze vilten decoraties, volgend jaar dus zelf maken!

En last but not least, de ( vorige)vordering van de Ripple voor Baby hook , ben inmiddels al  veel verder hoor


Tot volgend jaar!!!

Ebi

dinsdag 22 december 2009

Stukje winterwonderland


Op zondag er met het fototoestel op uit.....



De hond vindt het gewoon heerlijk buiten!


Nog een paar plaatjes van de witte deken die de wereld bedekt

De oh zo nodige wol voor het ripple dekentje is gehaald dus ik kruip lekker op de bank met de regenboogkleurtjes lekker om me heen gedrapeerd, heerlijk met een kopje warme thee en uiteraard een kerstkransje!

zondag 20 december 2009

De nieuwe schat!

Zoals in heel nederland is het bij ons ook prachtig buiten! Een enorme dikke witte sneeuwdeken bedekt ons dorpje en zorgde zelfs voor een verplichte dag thuis afgelopen donderdag!
De traditionele strooptocht bij alle tuincentra in de buurt kwam daarmee wel een beetje in het geding, want ja je wilt de problemen ook niet opzoeken toch?

Afgelopen zaterdag waren we even in een naburig dorp ( redelijk stads formaat hoor) en daar vonden we ze, de nieuwe en vooral erg kleurrijke, schatten voor in de kerstboom! Doordat we zo laat waren met onze zoektocht kwam er wel een heel mooi voordeel bij: het was al opruiming, twee halen een betalen! dus hebben we vier doosjes met deze prachtige versiering:





Weer een pracht aanwinst voor miniman zijn collectie!

Omdat ik toch thuis was afgelopen donderdag heb ik onze lampen boven de eethoek ook maar een beetje in de kerstsfeer gebracht:


Tot zover de updates uit huize Ebi
Prettig weekend allemaal!

donderdag 17 december 2009

Papieren sneeuwvlokken

Soms zijn de meest simpele knutsels zooo mooi! Wie kent het niet, het ouderwetse 'kleedjes knippen'? Samen met miniman aan de grote tafel, wit papier en een schaar erbij en knippen, knippen, knippen.De mooiste sneeuwvlokken werden er gemaakt! Zonde om er niets mee te doen vonden miniman en ik, dus het achterraam is beplakt met deze prachtige knipwerkjes...



Zo langzamerhand komt huize Ebi helemaal in de kerstsfeer!

maandag 14 december 2009

Dé boom van miniman

Daar ben ik dan weer, even een korte afwezigheid doordat ik in de organisatie zat van een groots thema feest. Het thema was Time in Space, een geweldige creatieve explosie!Het kost nogal wat tijd maar afgelopen zaterdag was het dan zover, gelukkig was iedereen zeer enthousiast en na een opruim en dweilsessie van 7(!) uren kan deze editie weer in de boeken.

Nu dus weer terug in het leven van alledag....voor zover mogelijk in huize Ebi dan he?
De kerstboom is versierd en ik moet zeggen dat het er erg gezellig uitziet. Miniman heeft de kerstboom volgehangen met zijn verzamelde versieringen en is volgens de geleerden een 'old school'boom.


De schatkist van Miniman.
Met enige hulp is dan de klus saampjes geklaard en hangt de boom toch redelijk vol. Miniman wilde eerst nog wel zeker weten dat we de jaarlijkse zoektocht naar een nieuwe schat nu niet over gaan slaan....komend weekend maar eens de tuincentra af sneupen, ook altijd leuk voor moeders die vol ideetjes weer terug komt van zo'n strooptocht.




De boom in zijn volle glorie
Zeg nu zelf: een gezellige boom of niet dan?

zaterdag 5 december 2009

Ebi aan de pimp

Oh nee ik heb geen nieuwe werkgever mocht je dat naar aanleiding van de titel denken hoor!
Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuke, vrolijke agenda en kan nergens een vinden die mij naar het zin is. Is de buitenkant mooi, kan ik er binnen in weer niets in kwijt....en is de inhoud lekker ruim dan ziet de buitenkant er wel heel saai uit....tja wat moet je dan he?


In de kast gedoken en daar een oude organizer omslag te voorschijn gehaald....kan ik hier iets mee?
Na het werk maar eens bij de hobby/handwerkwinkel langs om te kijken of daar iets te halen valt om zo  mijn eigen EbiArt agenda te gaan maken....



Vilt, lint, knoopjes en een tube textiellijm moeten mij vandaag door de regenachtige middag helpen en aan een orginele agenda uiteraard!
Na een tijdje knippen en plakken is dit dan het resultaat:







Compleet  met mijn initialen en lekker eentje die niemand anders heeft. Helemaal geen stukje van de oude saaie buitenkant én binnenkant te zien, nu alleen nog de vulling halen en dan ben ik helemaal klaar voor 2010!

Het gevulde speculaas wacht en ik wens iedereen een fijne pakjesavond toe!

donderdag 3 december 2009

LET ITSNOW LET IT SNOW LET IT SNOW

Na het enthousiaste verhaal van Lucy op haar blog, Attic24 over het haken van sneeuwvlokken, kon ik de witte wol niet laten liggen en moést gewoon ook mijn eigen sneeuwstormpje maken! Ik zie ze straks al hangen in het raam....



Deze vlokjes zijn nog niet netjes rechtgemaakt maar even de kopspelden en een dikke handdoek zoeken en dan is dat snel geregeld. Met zo veel blogs en uiteraard de aanstekelijk inspirerende mensen die al deze verhalen plaatsen leer ik meer dan ik ooit op handwerkles heb opgestoken!

Collega's vinden mij niet het type voor handwerken...goh gek hoor, wanneer ben je een 'handwerktype'?  Gelukkig zijn er meer hipperts te vinden die het haakvirus ook te pakken hebben en weten dat het gewoon leuk is om te doen. Ik vind het heerlijk om even met een draad en een haaknaald de werkdag  los te laten, heerlijk om te ontspannen en tegelijkertijd toch iets te creëren!
En zusje in het hoge noorden: wees niet bang, ik ben nog steeds ijverig bezig voor de babyhook! Naast de spierwitte vlokken dus ook nog wel een beetje kleur  erbij voor vandaag; buiten is het immers een kleurloze dag !
                                            

dinsdag 1 december 2009

Jippie het is weer december!

Ja het is 1 december, voor huize Ebi eigenlijk het startschot voor het gezellig en sfeervol maken van het hele huis! Jawel ,ik heb een spreekwoordelijke 'Christmas' tik overgehouden van mijn tijd in de USA en nu moeten echtgenoot en miniman er ook jaarlijks aan geloven....

Miniman neemt de tik van moeders naadloos over en hubby bekijkt het allemaal het liefst van een veilige afstand.

Het haken van de regenboog ripple is niet over hoor, maar ik heb zulke leuke dingen gevonden voor de kerst, die ik toch niet  kan laten liggen, mooie witte ijssterren, denneboompjes, sneeuwpopjes en ijspegels smeken gewoon om gemaakt te worden......(wat zal dat leuk staan in het keukenraam)

Ik weet wel dat de Sint uiteraard eerst het land uit moet zijn, maar reken maar dat miniman en ik op zondag het begin maken met het maken van een 'sprookjeshuis' zoals miniman dat altijd noemt.


(Overigens is de term miniman niet helemaal eerlijk, hij is reeds 12 jaar maar 'mediumman'klinkt zo gek vind je ook niet?)

Wat betreft de Sint is het dus nu vast wel duidelijk, af en toe staat er eens een schoen bij de (nep) haard maar verder is onze blik meestal gericht op de Santa....
Zus met gezin en mijn ouders wonen in Noorwegen en vieren daar ook geen Sinterklaas meer en ik hoor vol jaloezie de verhalen aan over het aansteken van de kerstboom op 27 november in de stad en zelfs de sneeuw die daar dan ook al valt....

We maken er weer een gezellige boel van hier, ook het natte Friesland heeft zo af en toe zijn charmes!

Ik bljf me verdiepen in het bloggen en zal mijn fototoestel in de aanslag houden!




Welkom in de drukke, levendige en kleurrijke wereld van Ebi!!